fbpx
Pristatyti autobusai, vešiantys keleivius Alytaus mieste

2018.12.21

Šiandien Alytuje pristatyti nauji autobusai, kuriuos Rotušės aikštėje per pietus buvo galima ne tik apžiūrėti. Norintys vienu iš 5 didžiųjų  autobusų važiavo ir bandomąjį reisą Alytaus gatvėmis.

„Labai smagu, kad prieš Kalėdas jau turime atnaujintą viešąjį transportą. Alytaus miestas vis draugiškesnis šeimai ir aplinkai – autobusai komfortiški ir pritaikyti mamoms su mažais vaikais, neįgaliesiems, ir senjorams “- teigė Alytaus miesto meras Vytautas Grigaravičius.

“Pasiryžę dirbti Alytaus žmonėms su didele atsakomybe pristatome tai, ką turime geriausia. Kviečiame palikti savo automobilius ir ypač žiemos metu naudotis patogiu viešuoju transportu.  Žinoma, padaugėjus maršrutų, laukia pereinamasis laikotarpis, dedame visas pastangas kad pradžia butų sklandi, tad pradžioje tikimės tolerancijos ir iš keleivių,“- pasakojo UAB “Kautra” generalinis direktorius Linas Skardžiukas.

Autobusai Alytuje Kautra

Apžiūrėti autobusų atvyko ir neįgaliųjų atstovai, kurie jau seniai laukė, kada Alytuje bus neapsunkintas įlipimas į viešąjį transportą. Kristina Dūdonytė, aktyvi visuomenininkė, išbandė, įlipimo ir išlipimo rampos patogumą. “Turiu pripažinti, kad nuo šiol judėjimo apribojimus turintys alytiškiai be problemų galės naudotis viešuoju transportu”,  – teigė Kristina.

Naujieji autobusai į gatves išriedės gruodžio 22 dieną, šeštadienį. Alytuje gyventojai galės važinėti naujais 27 M2 klasės mažesniais bei 5 didesniais M3 klasės žemagrindžiais autobusais. Ne vėliau kaip per penkis mėnesius bus įdiegta keleivių informavimo sistema bei elektroninis bilietas. Perplanavus maršrutus, keleiviai galės važiuoti ten, kur anksčiau autobusai nekursuodavo.

Tikimasi, jog tvarkingi autobusai, nauji tvarkaraščiai paskatins alytiškius palikti savo automobilius namie ir padidins keleivių srautus bent 10 procentų.

Miesto taryba patvirtino ir mėnesį galiosiančių viešojo transporto bilietų kainas, kurios ypač palankios moksleiviams, nes jiems suteikiama net 80 proc. nuolaida. Vienas bilietas kainuos 25 eurus, moksleiviams – 5 eurus. Turintys teisę į 50 proc. lengvatą, mėnesinį bilietą galės įsigyti už 12,5 euro.  Vieno pravažiavimo bilieto kaina išlieka ta pati – 0,6 Eur.

© 2024 Kautra. Visos teisės saugomos.